Politika zasebnosti

Kakšne podatke zbiramo?

Podjetje SV d.o.o. (v nadaljevanju podjetje) zbira naslednje osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter druge podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.mamto.si. Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Spletna trgovina www.mamto.si lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta www.mamto.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

SV d.o.o. kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih podjetje v nobenem primeru ne bo predalo nepooblaščenim osebam.

Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih podjetje do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in drugih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je hkrati tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih podjetje nudi svojim. Za prijavo na e-novice podjetje zbira naslednje podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice podjetja (t. i. opt-in odobritev). Kadar koli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec spletne trgovine Mam to se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice podjetje pošilja preko spletne aplikacije MailChimp ali druge aplikacije.

Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

Registracija uporabnika

V spletni trgovini mamto.si se lahko posameznik prijavi tudi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh mamto.si. Končni kupec v spletni trgovini mamto.si je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost), ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh mamto.si je kupec izključno fizična oseba.

V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje vpisane podatke do preklica uporabljalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadar koli pisno odjavi z elektronskim sporočilom, poslanim na info@mamto.si. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: naslov sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini sporočila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kot registrirani član.

Nakupovanje kot gost

V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, temveč poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, temveč na podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta mamto.si.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu mamto.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@mamto.si.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh mamto.si ali kako drugače (preko e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo samo s strani podjetja SV d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Podjetje za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Vsi vaši zaupni podatki, ki jih vpišete za potrebe izvedbe nakupa ali registracije, in se takrat prenašajo po internetu, so ustrezno kodirani, tako da ni možnosti, da bi jih lahko razbrala tretja oseba. V ta namen spletna trgovina uporablja tehnologijo SSL (Secure Socket Layer) in 256 bitni kodirni ključ.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Podjetje jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:

  • družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …);
  • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki);
  • podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (PayPal, dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev

Z uporabo spletnega mesta mamto.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani mamto.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na podjetje. Klik na te gumbe – ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.

Upravljavec osebnih podatkov je: SV d.o.o. s sedežem na naslovu Savska cesta 34, 4000 Kranj. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@mamto.si.